IT Audit en de arbeidsmarkt

Alle kranten staan er vol van, steeds meer vacatures en minder professionals. Het aantal beschikbare professionals is op een laagste punt ooit. Niet voor alle sectoren is dit nieuws. IT-professionals zijn al jaren schaars en ook op de Audit markt is dit een probleem. Dit vraagt om een andere recruitment strategie. Een reëel beeld van de arbeidsmarkt voor professionals verhoogt de slagingskans voor het invullen van de vacature.

Voor het beeld van de arbeidsmarkt van geregistreerde IT-auditors heb ik een poll gemaakt. Deze professionals zijn heel schaars momenteel. Op LinkedIn staan er nu 273 vacatures open, waarvan de meeste langer dan 6 maanden.

Opvallend is dat van de 133 stemmers slechts 22% het juiste beeld heeft van het aantal geregistreerde IT-auditors. In mei 2022 staan ongeveer 1800 professionals met een officiële registratie in het NOREA-register. Er zijn ongeveer 300 aspirant leden. Bijna de helft van de reacties heeft een te pessimistisch beeld. 32% dacht dat er 2250 to 3000 RE-geregistreerde auditors zijn.

Ons advies bij vacatures voor deze professionals is om de recruitment strategie op orde te hebben. Dit kan door gebruik te maken van een gespecialiseerd recruitment bureau. Naast IT-auditors met een RE titel zijn er meerdere opleidingen en titels die IT Audits uitvoeren. Denk aan CISA, CRISC, CISO-auditors. Tot slot is zuinig zijn op de IT-Auditors binnen je organisatie door ze te binden en boeien.

Hulp nodig bij een vacature of tips voor een goede recruitmentstrategie? Rexec is al meer dan 8 jaar gespecialiseerd in het bemiddelen van IT-Audit, -Risk en Security professionals.